De Oase

1-op-1 therapie

Hecht je aan persoonlijke contact en wil je aan deze vreselijke situatie graag face to face met een begeleider werken?
Dan is 1-op-1 therapie geschikt voor jou. Als professionele angsttherapeut gaan wij jouw persoonlijk begeleiden. Jouw doel wordt ons doel en samen gaan wij resultaatgericht aan de slag om ervoor te zorgen dat jouw angst geen rol meer gaat spelen in jouw leven!

Hoe ziet 1 op 1 therapie eruit:

  1. Kennismaking en intake:
    Tijdens onze eerste, vrijblijvende, afspraak kun je kennismaken met een van onze therapeuten, dit wordt jouw angstcoach.
    Wij vinden het belangrijk dat je, je bij ons goed en veilig voelt. Je krijgt een eerste indruk van ons en onze werkmethode. Tevens krijg je de gelegenheid om vragen te stellen. De therapeut zal ook aan jou een aantal vragen stellen, om jouw probleem zo goed mogelijk in beeld te brengen.
    Wat maakt ons uniek? Naast de dat wij veel vertrouwen en geborgenheid bieden, bieden we ook een extra service in geval van nood aan. Dit is onze “whatsapp  dienst” . Tijdens het proces naar genezing  wordt je gekoppeld aan een van onze vaste therapeuten. Deze kan jij in geval van nood zelfs 24/7 een appje sturen. Tijdens het intakegesprek zal de therapeut jou hier meer informatie over geven.
    Via de app krijg je meteen passende hulp en geruststelling of informatie over praktische zaken en tips
  2. Wat ga je bij ons leren:
    Als je de beslissing hebt genomen om met ons samen te gaan werken, gaan wij samen een coachingstraject aan.
    Voordat wij dat gaan doen is het belangrijk om een stukje psycho-educatie te krijgen. Hier starten wij altijd mee. Naar ons idee geeft dit een goede basis om te starten aan je herstel.
    Je ontvangt heldere informatie die te maken heeft met jouw angstprobleem. Het is belangrijk om te begrijpen wat een angstaanval met jouw als mens doet.

    Je leert over:

  • Wat is angst nu eigenlijk en waar het vandaan komt?
  • Wat is de oorzaak van jouw angstprobleem?
  • Hoe werkt het angstmechanisme?
  • Waar komen jouw fysieke klachten vandaan?
  • Hoe kun je de vicieuze cirkel van paniek doorbreken?
  • Hoe herken je een angstaanval?
  • Hoe voorkom je een angstaanval?
  • Acceptatie
  • en nog veel meer…Kortom, je leert jouw probleem begrijpen,  je kent de oorzaak ervan en wordt dus in staat gesteld om dit succesvol te gaan aanpakken.
  1. Braintraining
    In deze stap gaan we aan de slag met de inhoud van jouw gedachten. Samen gaan wij kijken wat je eigenlijk denkt. De vragen die je jezelf gaat stellen zijn onder andere:
    Zijn deze wel realistisch, constructief en is dit überhaupt prettig?
    Je gaat kijken of je deze gedachten kan aanpassen en realistischer kan maken en dus veel aannemelijker. We gaan je leren hoe je deze  gedachten kan toe passen. Dit onderdeel noemen wij braintraining. Bij dit onderdeel krijg je houvast waar je thuis, zelfs in moeilijke situatie, mee aan de slag kunt. Logischerwijze ga zal je, je bij deze gedachten steeds beter gaan voelen.
  2. Gedragstherapie
    Als laatste ga je, stap voor stap, het geleerde toepassen in de praktijk. Exposure noemen we dit. Het is de meest effectieve methode om je angst aan te pakken. Misschien herken je, dat je al behoorlijk wat vermijdingsgedrag hebt opgebouwd. Je gaat  dingen uit de weg, omdat ze jou angst geven, helaas heeft dit een averechtse werking; het breidt zich misschien wel uit naar andere zaken of je merkt dat drempels steeds hoger worden.
    Of misschien vermijd je niet zozeer heel bewust bepaalde situatie en plaatsen, maar is er sprake van subtiele vermijding. Dan ga je nog wel situaties aan, maar je bent ondertussen veelal bezig met bijvoorbeeld; de uitgang in de gaten te houden,  jezelf voortdurend gerust te stellen of je gsm paraat houden. We noemen dit ook wel veiligheidsgedrag.
    Vermijden lijkt te helpen tegen de angst, immers heb je er dan geen last meer van. Dit is natuurlijk niet zo, want door te vermijden blijft je angst bestaan. Hij wordt er zelfs door versterkt. Je leert niet dat angst overgaat in een situatie en geeft jezelf het idee dat het enkel overgaat als je de situatie verlaat of vermijdt.

    Het is tijd om het roer om te gooien en het anders aan te pakken!


    In deze stap leer je om je angst te verwelkomen! Juist door vaak te doen waar je bang voor bent, wen je aan je angst en zakt deze steeds sneller. Dit doe je niet zomaar. Het heeft namelijk vaak geen zin om je bloot te stellen aan hevige doemscenario‘s. Het is van belang om dit juist stap voor stap en heel doordacht aan te pakken.
    Deze exposure is dus wel aan een aantal richtlijnen verbonden.  Uiteindelijk gaat het er om dat door vaak te doen waar je bang voor bent, je went aan je angst en deze angst steeds sneller zakt.

  1. Afronding/evaluatie
    Wanneer je doelen zijn behaald en je zelfstandig verder kunt, is het tijd om af te ronden. Samen hebben we nog aandacht voor terugvalpreventie. Je leert een plan op te stellen voor het geval je nog eens opnieuw wordt geconfronteerd met jouw angst.

    Uiteraard blijft onze deur altijd voor jou open en kan je altijd contact opnemen met jouw therapeut, daarnaast kan je ook altijd gebruik maken van onze “whatsapp dienst”.