De Oase

Chronisch ziek

Chronisch ziek? Wat nu?

De dag dat je te horen krijgt dat je chronisch ziek bent, staat alles even stil.
Is het echt? Gebeurt dit mij? Misschien valt het mee en kan ik gewoon door gaan….

Al snel kom je erachter dat je niet meer gewoon door kan gaan, maar hoe doe je dat? Hoe accepteer je dat het leven dat je kent, niet meer zal zijn zo als het is?
Hoe accepteer en erken je een chronische ziekte? Hoe vraag je om hulp bij je familie en vrienden?

Dit zijn maar een paar vraagstukken / blokkades waar je tegen aan loopt, wanneer je een chronische ziekte hebt. Het is aan jou om deze te erkennen en een nieuwe invulling te geven.
Naast de veranderingen en aanpassingen die je moet maken in je dagelijkse leven, veranderd er ook vaak een hoop in het sociale leven wat je kent.
Verminderde sociale contacten, vaker thuis kan zorgen voor sociaal isolement, wat weer negatief kan uitpakken op je lichamelijke gesteldheid.

Wij helpen je graag met het vinden van een nieuwe weg door je chronische ziekte. Naast kundigheid en ervaring in begeleiding en coaching hebben wij ook ruime ervaringsdeskundigheid in huis.
Graag geven wij je inzicht in de situatie en stellen doelen en plannen met je op. Alles op jou tempo en naar jou eigen kunnen.
We geven tips, tricks en adviezen om aanpassingen door te kunnen voeren. Alles om jouw leven zo veel mogelijk kwaliteit terug te geven.

Ieder persoon is verschillend en heeft ook een eigen traject nodig, die anders ingevuld dient te worden. Helaas zijn de invullingen nu wel iets beperkter door de uitbraak van het corona-virus.
De coaching momenten zullen met name via videobellen plaats vinden, mocht het echt op prijs gesteld worden, kunnen we met de benodigde veiligheidsmaatregelen, ook persoonlijk een afspraak maken.
Wil je graag weten wat we voor je kunnen betekenen? Stuur ons vrijblijvend een berichtje en we nemen met liefde contact met je op.

Onthoudt goed, je hebt wellicht een chronische ziekte, maar je bent de chronische ziekte NIET! Verlies jezelf niet uit het oog, je verdient het om er te zijn en om te genieten van het leven, ondanks je beperking!